MEGOSZTÁS

Az Ózdi Lovagi Szék által szervezett János-napi boráldás utáni szeretetvendégségen (agapé) hetven főre terítettek az ózdi római katolikus templom melletti karitász-házban. A szép számú vendégsereg ezt megelőzően a templomban megrendezésre került boráldáson vett részt, amit Mischinger Ferenc plébános celebrált.

A Borsodi Régióból a Szádalmási Lovagi Szék tagjai jelentek meg szép számmal, köztük olyan személyekkel is, akik tagjelöltként vettek részt a felemelő, bensőséges ünnepen. Az első-pohár köszöntőt Bánáti Tibor borlovag, régióvezető mondta el.

Az Ózdi Lovagi Szék a szokásos karácsonyi adományozási ünnepségét is – szinte már hagyományosan – a boráldás utáni agapén tartotta. Idén egy családot választottak, amelyben a legfiatalabb családtag, egy fiatalember gyógykezelésére fordítják a borlovagok szerény adományát.

A megyében egyre jobban elterjedőben van a János-napi boráldás felelevenített szokása. Így a Borsodi Régiót is meghívták egy miskolci ünnepségre, melyet az István-Nádor Borlovagrend szervezett. A meghívásnak örömmel tettünk eleget.