MEGOSZTÁS

Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának Borsodi Régiója által megtartásra került az  avatási és előléptetési szertartás a IX. Barcikai Bormustra keretein belül.

A Borsodi Régió, a hagyományokhoz híven, ez évben is megrendezte a Bormustrát, mely a korábbi évek nagy érdeklődésére tekintettel ez évben már 3 napos rendezvény lett augusztus 18. 19. és 20. napjain.

Régiónk avatási és előléptetési ünnepségét összekötötte a Bormustra rendezvényével, mely

augusztus 19.-én, Kazincbarcikán, a Görög katolikus templomban, 12:00 órai kezdettel került megrendezésre.

Mindkettő eseményre nagy tisztelettel hívtuk, borlovagi barátsággal vártuk rendtársainkat, azok kísérőit és vendégeit.

Magyarország történelmi borvidékeit 8 borászat képviselte, találkozhattunk ismét az elmaradhatatlan Bükki Sajt Manufaktúra és a Príma Pálinkaház kiváló termékeivel. A faházakból az árusítás mindhárom napon  a Városháza előtti Fő téren volt, ahol Gasztronómiai Fesztivál és kirakodóvásár is színesítette a rendezvényünket. Kazincbarcika Város Önkormányzata által megrendezett 3 hetes KOLORFESZTIVÁL programsorozatát Régiónk ezen rendezvénye zárta. A téren felállított színpadon színes műsorok kerültek bemutatásra.

 Avatási és előléptetési ünnepség, augusztus 19-én szombaton  12:00 órai kezdettel a Görög katolikus templomban volt. Lovagi ebéd az Ambrózia Étteremben volt.

A meglepetésnek szánt 4 fogásos ebédhez Petrény Attila borász, borbíró rendtársunk kiváló borai kerültek felszolgálásra. Ebédet követően kezdetét vette a Bormustra 2. napja. A faházaknál elhelyezett asztaloknál, poharazgatás és baráti beszélgetések mellett folytathattuk a programot.

A három napos programunk ismét a Borlovagrend és a Bor ünnepe lett Kazincbarcikán, melynek sikeréhez a nagy részvétellel tudtunk hozzájárulni.

ISTEN ÉS A BOR DICSŐSÉGÉRE”

 Lukács Attila bortanácsos  

régióvezető