MEGOSZTÁS

Az EBMK Vas megyei Régiójának Oszkói Lovagi Széke 2018. május 27 – én az Orbán- napi szőlőhegyi vigasságokhoz kapcsolódóan avatási és előléptetési ünnepséget tartott.

Az oszkói lovagi szék tagjai, családtagjaik, a más régiókból érkezett borrendi társaink és a meghívott vendégek a pásztorszállásnál gyülekezetek , majd lovagrendi alakzatban vonultak át a szőlőhegyi kápolnához. Ott Merkli Ferenc vasszécsenyi plébános kérte Isten áldását a szőlőhegyre és a lovagrendi jelvényekre. A ceremónián két új tagot avattak: Kutasi Károly Róbertet és Pintér Tamást . A már felavatott lovagrendi rendi tagok közül Varga Zoltánt bortanácsossá, Piri Tamást az Oszkói Lovagi Szék vezetőjét pedig borbíróvá léptették elő. Lovagi köpenyt vehettek át Hosszú Zoltán, Kovács Ernő, Piri Tamás és Varga Károly borlovagrendi tagok.

A magyar himnusz és a borlovagrend himnuszának eléneklése után a résztvevők az oszkói vinotékába vonultak , ahol borlovag vacsorán vettek részt. Több helyi borosgazda, köztük az új lovagrendi tagok mutatkoztak be boraikkal.