MEGOSZTÁS
dav
dav
dav
dav
sdr

Tisztelt Barátaim, Lovagtársaim!

Ismételten eljött az idő az adakozására. A Budapesti Régió a tavalyi évhez hasonlóan meleg ételt osztott 2018. december 21-én a Bp. VIII. kerületben található Szent József Római Katolikus Plébánián.

Az idei évben az eddigieknél nagyobb lehetőségünk nyílt a befolyt adományok felhasználására. Ennek következményeként lovagtársaink segítségével 50 kg savanyú káposztából, 16 kg malachúsból, 3 kg füstölt tarjából, 3 kg rizsből elkészítettünk egy tradicionális magyar ételt (székely káposztát). Az ebből kimért kb. 130-150 ételadagot, 10 kg kenyeret, 6 liter tejfölt, 1 mázsa mandarint, valamint 10-10 liter fehér és vörösbort (csak felnőtteknek), gyerekeknek hasonló nagyságrendű gyümölcslevet tálaltunk fel és osztottunk szét.

Adakozásunk nagy sikert aratott, sok megható pillanatnak lehettünk tanúi.

Köszönet illeti mindazokat, akik részt vettek a rendezvény lebonyolításában (nem csak lovagrendi társaink, hanem leendő tagjaink is) és köszönet azoknak is, akik nagylelkűen, anyagiakban támogatták ezt a Karácsonyt megelőző eseményt.

Itt emelném ki Korcsog László szlovákiai borász barátunkat, aki nem csak az adakozásra, hanem a Borszentelésre is felajánlotta a saját díjnyertes borait.

Jövőre ismét találkozunk! Így váltunk el a vendégektől. Őszintén remélem, hogy ez 2019-ben is sikerülni fog.

ISTEN és a BOR DICSŐSÉGÉRE!

Gribek Lajos

bortanácsos