MEGOSZTÁS
Kedves Borlovagrendi Barátaim!
Előző levelem óta ránk köszöntött az új esztendő. Akivel nem találkoztam azóta, kívánom, hogy legyen sikerekben és egészségben gazdag új éve.
A Dél-alföldi Régióban a Szegedi Fogadalmi templomban a János-napi boráldás békében lezajlott. Az előzetes feszültségek miatt közös döntés alapján jelvények nélkül vettünk részt a rendezvényen. A helyünket már az új nevünkkel jelölte ki a szervező Hungária Konzulátus Szegedi Lovagi Székének második elöljárója.

bty
bdr
bty
bty
bty

A templomi rendezvény után a Roosevelt téri Halászcsárdában kóstolhattuk meg a felszentelt új borokat. A vendégül látók megköszönték a részvételünket, s koccintottak velünk, elnézésüket kifejezve az esetéleges félreértésekért. Pammer István elnök urat tájékoztattam a pozitív eseményekről. Az este további része jókedvű beszélgetéssel és terített asztalnál történő halvacsora melletti borozással telt el. Köszönet mindannyiótoknak a méltóságteljes részvételért!

Egyúttal köszönetemet fejezem ki az ünnepekhez kapcsolódó adományozásokért. Többen 10-10 ezer Ft-tal járultunk hozzá az eseményhez. Az utóbbi három évhez hasonlóan az evangélikus egyháznak adományoztunk tartós élelmiszert és édességet. A nagycsaládosoknak és a tanyákon élő elesetteknek, betegeknek vitték ki az egyházban dolgozó önkéntesek. Mindenből (cukor, rizs, liszt, lencse, kétféle 1 kg-os kiszerelésű tészta, olaj, 1/2 kg-os kiszerelésű Bonbonetti szaloncukor) 50-50 kg/db-ot vásároltunk, így akár 50 családnak tudtunk segíteni az új esztendőbe lépve. Az adományt december 30-án adtuk át, melyek bepakolásában kis apródként Budai Norbert fiai segítettek. Az adományokért az evangélikus lelkész, Cserháti Sándor hálás köszönetét szeretném továbbítani!
Csatolom a boráldásról és az adományozásról készült néhány fotót.
Köszönettel és borlovagi üdvözlettel:
Bányai Ildikó